04-09-2024

Onderzoeksbank

Saturnus onderzoeksbanken: Betaalbare kwaliteit voor Nederlandse zorgaanbieders

‘Het Chinese techbedrijf Mindray verovert de Nederlandse zorgsector’. Het zou zomaar een krantenkop kunnen zijn. Hoewel dit nog geen artikel is, is het duidelijk dat Mindray bezig is aan een opmars in Nederland. Ruim tien jaar geleden vestigde deze Chinese specialist in medische apparatuur haar Europese hoofdkantoor in het Gelderse Hoevelaken. Sindsdien heeft het bedrijf steeds meer voet aan de grond gekregen in de Nederlandse zorgsector.

 

Ziekenhuizen zoals het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk hebben inmiddels diverse apparatuur van Mindray aangeschaft, waaronder patiëntmonitoren. In die afgelopen tien jaar is de perceptie over Mindray volledig veranderd. Wat begon als een merk dat misschien met enige argwaan werd bekeken, is nu een naam die synoniem staat voor betrouwbaarheid. Wat daarbij helpt, is dat de producten van Mindray vaak 20 tot 30% goedkoper zijn dan die van andere leveranciers. Voor ziekenhuizen is de keuze dan snel gemaakt.


  Chinese merken die terrein winnen

Mindray is echter niet het enige Chinese merk dat in Nederland terrein wint. Er zijn tal van andere Chinese merken die hun reputatie hebben opgebouwd als robuust, betrouwbaar en – vooral – betaalbaar. Een goed voorbeeld hiervan is de elektrische onderzoeksbank van Saturnus, die door Viper Medical op de markt wordt gebracht. Deze behandelbank biedt alles wat men van een moderne onderzoeksbank mag verwachten: hij is volledig elektrisch in hoogte verstelbaar, bekleed met hoogwaardig leer, voorzien van een hoofdsteunuitsparing en staat op een stabiele, mobiele constructie met wielen. En dit alles voor de prijs van een niet-elektrisch model van de concurrent.

 

De Saturnus onderzoeksbanken worden geleverd met twee jaar garantie en kunnen door Viper Medical tot aan de voordeur worden bezorgd, wat hen tot een ideale keuze maakt voor prijsbewuste klanten die toch geen concessies willen doen aan kwaliteit.

 

De opmars van bedrijven als Mindray en Saturnus toont aan dat Chinese merken niet langer alleen geassocieerd worden met goedkope massaproductie, maar ook met hoogwaardige technologie en innovatie. Viper Medical speelt hierin een cruciale rol door deze hoogwaardige Chinese producten toegankelijk te maken voor de Nederlandse markt, waardoor zorgaanbieders kunnen profiteren van de perfecte combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid.