13-05-2024

Omron-bloeddrukmeter

Bij welke OMRON bloeddrukmeter past een kindermanchet?

Omron bloeddrukmeters staan wereldwijd bekend als de meest betrouwbare keuze. Ze bieden een hoge mate van nauwkeurigheid en zijn eenvoudig te gebruiken. Omron heeft verschillende types en modellen beschikbaar. Eén van de meest geavanceerde modellen is de Omron M6 Comfort, een automatische en compacte bloeddrukmeter. Deze klinisch gecertificeerde en gekalibreerde meter wordt veel gebruikt op poliklinieken in ziekenhuizen, omdat hij zeer nauwkeurige resultaten biedt.

 

Naast het meten van de bloeddruk kan de M6 Comfort ook atriumfibrillatie (een hartritmestoornis waarbij het hart onregelmatig en vaak snel klopt) detecteren. Met deze functie kunnen patiënten met deze aandoening thuis hun hartslag eenvoudig monitoren, wat voor gemoedsrust zorgt.

 

Compatibel met kindermanchet
De Omron M6 Comfort is gevalideerd voor gebruik met de meegeleverde Intelli wrap manchet (ook los verkrijgbaar bij Viper Medical), die geschikt is voor een armomvang van 22 tot 42 cm. En daar komt de aap uit de manchet 😉…. Deze geavanceerde bloeddrukmeter is niet compatibel met een kindermanchet, omdat het niet zeker is of de metingen daarmee betrouwbaar zijn. Als u de bloeddruk van een kind wilt nauwkeurig meten, moet u kiezen voor een ander Omron-model in combinatie met het kleinste Omron Manchet.

Vier Omron-bloeddrukmeters zijn geschikt voor het kindermanchet (die dan wel optioneel bijgekocht moeten worden):

  • Omron M2 Basic
  • Omron M2 (binnenkort vervangen door M2+)
  • Omron M2 Intelli IT (binnenkort vervangen door M2 Intelli IT+)
  • Omron M3
 

De Omron M2 Basic is voldoende om onregelmatig de boven- en onderdruk te meten en wordt standaard geleverd met een M-manchet (22-32 cm). De Omron M2 heeft extra functies, waaronder 30 geheugenplaatsen, en komt ook standaard met een M-manchet. De M2 Intelli IT biedt smartphone-functionaliteit. De Omron M3 is ontworpen voor twee gebruikers, elk met 60 geheugenplaatsen, en wordt geleverd met een M/L-manchet (22-42 cm). Alle genoemde modellen bieden betrouwbare meetresultaten.

Wilt u nog meer flexibiliteit, dan zijn er ook manuele bloeddrukmeters / manometers die standaard met meerdere manchetten worden geleverd voor zowel kinderen als volwassenen, zoals de Gamma G7 bloeddrukmeter van Heine. Welke bloeddrukmeter u ook kiest, bij Viper Medical hebben wij een passend model om aan uw behoeften te voldoen.